Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διήμερο bootcamp για πράσινες επιχειρηματικές ιδέες στο Celestyal Crystal

ClimateLaunchpad 922865858

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το ελληνικό Boot Camp του ClimateLaunchpad 2016, το οποίο διεξήχθη στο κρουαζιερόπλοιο ‘Celestyal Crystal’ της Celestyal Cruises μεταξύ 1η και 3ης Ιουλίου.

Ομάδες με 10 πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως συστήματα γεωργικής παραγωγής, διαχείρισης ανακυκλώσιμων ειδών, επεξεργασία υδάτινων αποβλήτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλους, εκπαιδεύτηκαν από τα μέλη της Chrysalis LEAP και εκπροσώπους από την Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

Στο boot camp παρευρέθηκε και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες με την ομιλία της η Bio2CHP, ομάδα που συμμετείχε στο διαγωνισμό ClimareLaunchpad το 2014, η οποία έχει καταφέρει να ενταχθεί σε πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC.

Οι ομάδες συνεχίζουν να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Εθνικό Τελικό που θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Μέχρι τότε, θα παρακολουθήσουν μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδρίων που στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τον τελικό. Στον τελικό θα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά από κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου.

Οι τρεις επικρατέστερες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για να συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Τελικό που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας. Εκεί θα επιλεγούν 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups καθώς και στην πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Το ClimateLaunchpad, που έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, διοργανώνεται σε Κύπρο και Ελλάδα από την Chrysalis LEAP σε συνεργασία με το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή.

Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση του δωδεκάμηνου προγράμματος της Chrysalis LEAP για τη χρονιά 2016-17. Έχοντας ως στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων και την εμπορευματοποίηση των πιο υποσχόμενων πράσινων ιδεών σε Κύπρο και Ελλάδα, θα υπάρξουν ακόμα δύο στάδια εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα προετοιμαστούν για να το παρουσιάσουν σε επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). «Ως πρωτοπόροι στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων σε παγκόσμιο επίπεδο και με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντος, η BSΜ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζει μια πρωτοβουλία η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη πρωτοπόρων έργων που προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη. Μας χαροποιεί επίσης ιδιαίτερα το γεγονός ότι μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις μεθόδους που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο και στη δική μας βιομηχανία και να επηρεάσουν τις μελλοντικές τάσεις» δήλωσε η Έλενα Πανταζίδου, Corporate Director - HR (Shore).

 

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter