Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέες ακυρώσεις δρομολογίων κρουαζιέρας στην Τουρκία

news turkey cancellations

Τα πάνω – κάτω φέρνει η τρομοκρατία στον τουρισμό και δη στις γραμμές κρουαζιέρας, καθώς ορισμένες εταιρείες, σταματούν να προσεγγίζουν την Τουρκία το 2016.

Crystal, Disney και MSC Cruises ήδη έχουν ανακοινώσει ότι σταματούν τις εκδρομές σε Τουρκία για το 2016, η Celebrity Cruises ακυρώνει τις διανυκτερεύσεις στη Κωνσταντινούπολη, ενώ σήμερα οι Norwegian Cruise Lines, Oceania και Regent Seven Seas ανακοίνωσαν επίσης ότι αναστέλλουν όλα τα δρομολόγια στην Τουρκία.

Η Τουρκία αποτελεί αγαπημένο προορισμό, και όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Cruise Lines Holdings, Frank Del Rio, ο αποκλεισμός της από τις προσεγγίσεις αποτέλεσε μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις για εκείνον.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση στο Μαϊάμι:

«Όταν η Τουρκία και τα ελληνικά νησιά είναι ήρεμα, είναι ο καλύτερος προορισμός για μας, αλλά δεδομένου του τι έχει συμβεί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και με όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, πιστεύουμε ότι η σωστή απόφαση είναι να διακόψουμε τις προσεγγίσεις για το 2016».

Επειδή το πρώτο ταξίδι στην Τουρκία έχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να το ακυρώσουν και θα επιτρέπεται να κάνουν κράτηση σε άλλο δρομολόγιο δήλωσε ο Del Rio.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εκδώσει μια προειδοποίηση για ταξίδια στην Τουρκία, ωστόσο ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για ορισμένες περιοχές της χώρας οι οποίες δεν ισχύουν για λιμένες κρουαζιέρας κατά μήκος της ακτής.

Σχετικά με το ζήτημα, οι εταιρείες έχουν διευκρινίσει τα ακόλουθα:

- Azamara Club Cruises: Αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε δύο προσεγγίσεις στην Τουρκία, με επισκέψεις στην Αθήνα, λόγω της χαμηλής ζήτησης των επισκεπτών.
Η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στους επισκέπτες μας να συνεχίσουνε τις προγραμματισμένες διακοπές τους , πλέον τώρα στην Αθήνα.

-Celebrity Cruises: Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Celebrity ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει όλες τις διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη το 2016 με επιπρόσθετες προσεγγίσεις.
Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κάνει οποιεσδήποτε τροποποίηση δρομολογίων για την Κωνσταντινούπολη μετά το 2016.
Οι αποφάσεις μας οδηγούνται από την ανησυχία μας για την ασφάλεια και την ευημερία των πελατών μας και των μελών του πληρώματος».

-Celestyal Cruises: Σε αυτό το στάδιο, το ταξιδιωτικό μας πλάνο στο Αιγαίο για το 2016 δεν έχει τροποποιηθεί.

-Costa Cruises: Δεν προγραμματίζονται αλλαγές.
-Crystal Cruises: Από τις 24 Απριλίου, οι προσεγγίσεις στην Κωνσταντινούπολη θα αντικατασταθούν με το Κουσάντασι και ελληνικά νησιά του κόλπου της Σούδας / Χανιά, Ναύπλιο (διανυκτέρευση), Ύδρα και Αθήνα (μία νύχτα). Από την 1η Μαΐου αντικαθίστανται δύο τουρκικά με την Αθήνα (διανυκτέρευση), την Πάτμο και τη Ρόδο.
Και τα δύο δρομολόγια, θα ακυρωθούν αυτόματα.

-Cunard Line: Αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζουμε να τροποποιήσουμε τα δρομολόγια μας στην Τουρκία, με βάση και τις συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών.
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση γιατί η ασφάλεια των επιβατών μας είναι υψίστης σημασίας, και σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί, θα επανεξετάσουμε αυτά τα δρομολόγια.

-Disney Cruise Line: Έχουμε αλλάξει τις προγραμματισμένες στάσεις για τις κρουαζιέρες του Disney Magic. Ακυρώνονται οι προσεγγίσεις σε Κουσάντασι και αντικαθιστώνται με Αθήνα, Μύκονο και Βαλέτα. Αντ 'αυτού, το πλοίο θα επισκεφθεί το Λιβόρνο και το Βιλφράνς.

-Holland America Line: Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αλλαγές.

-MSC Cruises: Αναστέλλονται οι προσεγγίσεις από το MSC Magnifica σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη αντικαθιστώντας αυτούς τους προορισμούς με την Αθήνα και τη Μύκονο από 26 Μαρτίου μέχρι τα τέλη της σεζόν κρουαζιέρας τον Οκτώβριο.

-Norwegian Cruise Line: Η γραμμή αναστέλλει τις προσεγγίσεις προς την Τουρκία το 2016.

-Oceania Cruises: Αναστολή προσεγγίσεων στην Τουρκία το 2016.

-Princess Cruises: Δεν υπάρχουν αλλαγές στα δρομολόγια.

-Regent Seven Seas: Αναστολή προσεγγίσεων στην Τουρκία το 2016.

-Royal Caribbean International: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, η Royal Caribbean International δεν έχει προβεί σε τροποποιήσεις επί των δρομολογίων της στα τουρκικά λιμάνια.

-Saga Cruises: Προσεγγίζουμε την Τουρκία. Παρακολουθούμε τη κατάσταση και ακολουθούμε συμβουλές.

-Seabourn Cruises: Δεν υπάρχουν αλλαγές σε αυτή τη στιγμή.

-Silversea Cruises: Δεν έχουν προγραμματιστεί αλλαγές.

-Thomson Cruises: Το πρόγραμμά μας παραμένει ως έχει.

-Viking Ocean: Δεν υπάρχουν αλλαγές.

-Windstar Cruises: Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αλλαγές.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter