Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: «Προβληματισμός» μετά το «κτύπημα» στην Κωνσταντινούπολη

konstantinoypoli 4242

Νέο κύκλο προβληματισμού αλλά και συζητήσεων σε υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της κρουαζιέρας, έχει προκαλέσει το τρομοκρατικό κτύπημα» στην Κωνσταντινούπολη θύματα του οποίου ήταν στην πλειοψηφία τους Γερμανοί τουρίστες. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες που επακολούθησαν αλλά και οι «διπλωματικές συστάσεις» για τους κινδύνους που διατρέχουν οι τουρίστες φέρνει τον τομέα της κρουαζιέρας για μία ακόμη φορά ενώπιον μίας απόφασης, που σημειωτέον είχε ληφθεί και στο παρελθόν όταν αποσταθεροποιήθηκε το ανατολικό πέταλο της Μεσογείου, εκ νέου για το αν και σε ποιο βαθμό θα επανεξεταστούν σχεδιασμοί προσεγγίσεων στην εν λόγω περιοχή.

Η όποια εξέλιξη ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα και στην Ελλάδα καθώς πολλές εταιρίες έχουν προγραμματισμένες προσεγγίσεις τόσο σε ελληνικά νησιωτικά λιμάνια όσο και σε Τουρκικά παράλια με απόληξη ή ακόμη και αφετηρία το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Το τελευταίο διάστημα η Ευρώπη, μετά και τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία, Βέλγιο και τώρα στην Κωνσταντινούπολη , παρακολουθεί ενεά τις εξελίξεις που αφορούν σε μία ασύμμετρη απειλή για την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, τα εμπορικά λιμάνια έχουν επαυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν εταιρίες που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε προορισμούς της Δυτικής Μεσογείου μέχρι και των Δυτικών ακτών της Αφρικής.

Κύκλοι των παραγωγικών τάξεων με ενασχόληση στα τουριστικά χθες διατηρούσαν την αισιοδοξία τους για την φετινή τουριστική περίοδο σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς χωρίς ωστόσο να παραβλέπουν και το γεγονός ότι υπάρχει μία πλειάδα παραμέτρων που το προσεχές διάστημα μπορεί να μεταβάλει θετικά ή αρνητικά το σκηνικό.

Βέβαια το βασικό ερώτημα λόγω των εξελίξεων στρέφεται στη στάση που θα κρατήσουν οι tour operators και τις τάσεις που θα διαμορφώσουν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter