Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιδιωτικό νησί στην Καραϊβική δημιουργεί η ευρωπαϊκή MSC Cruises

msc cruises 180 b

Μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με τον ελληνικό τουρισμό αλλά αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς των κολοσσών τις παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια. Σχεδιασμούς οι οποίοι συνδέονται και με την γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιτίας της οποίας οι μεγάλοι «παίκτες» του χώρου στρέφονται στην αγορά της Ασίας και του Κόλπου, ενώ σταθεροποιούν τις θέσεις τους στη Μέκκα της κρουαζιέρας, στην Καραϊβική. Ο λόγος για το ιδιωτικό νησί που πρόκειται να δημιουργήσει στις Μπαχάμες η MSC Cruises, ο μεγαλύτερος ευρωπαίος «παίκτης» της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας. Η συμφωνία ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τον Πρωθυπουργό των νησιών Μπαχάμες Πέρι Κρίστι και τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της MSC Cruises Πιερτζιαφράνκο Βάγκο.

Το deal είναι διάρκειας 100 ετών και δίνει τη δυνατότητα στην MSC Cruises να αναπτύξει και ελέγχει το ιδιωτικό νησί της, το οποίο θα ονομάζεται «Ocean Cay MSC Marine Reserve».

Το ύψος της επένδυσης θα φθάσει τα 200 εκατ. δολάρια, τα έργα προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2016, ενώ η έναρξη λειτουργίας του «Ocean Cay MSC Marine Reserve» τοποθετείται χρονικά στο Δεκέμβριο του 2017.

Ο ιδιωτικός «παράδεισος» της MSC Cruises θα είναι ο μεγαλύτερος του είδους που ελέγχεται από όμιλο κρουαζιέρας στην Καραϊβική, ενώ θα αποτελεί έναν ολοκληρωμένο προορισμό διακοπών και νυχτερινής διασκέδασης που θα καλύπτει επιφάνεια 385.000 τ.μ.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να περιλαμβάνει έξι παραλίες συνολικού μήκους 3,5 χλμ., αμφιθέατρο 2.000 θέσεων, πολλά εστιατόρια και μπαρ.

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων της MSC που θα «δένουν» στην ιδιωτική «ναυτική βάση» της εταιρίας στις Μπαχάμες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν δραστηριότητες στην ξηρά αλλά και πάνω στο πλοίο καθώς, όσο τα πλοία παραμένουν στο νησί, θα λειτουργούν κανονικά όλα τα τμήματά τους, συμπεριλαμβανομένου του καζίνο. Με αυτόν τον τρόπο το νησί θα αποτελεί προέκταση του κρουαζιερόπλοιου και το πλοίο προέκταση του νησιού.

Στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού θα λειτουργεί το «MSC Yacht Club» για premium πελάτες, το οποίο θα περιλαμβάνει πλήρες κέντρο spa, αίθουσες μασάζ και μπανγκαλόουζ.

Στο νησί θα διαμορφωθεί ένα δίκτυο με διαδρομές για περπάτημα και τρέξιμο, ενώ οι πελάτες της εταιρίας θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα θαλάσσια σπορ και παιχνίδια καθώς και οικογενειακή παραλία με εστιατόριο για παιδιά και παιδότοπους, μέγαρο για την τέλεση γάμων και τη φιλοξενία εκδηλώσεων αλλά και... εναέρια τροχαλία (zip wire) για τους πολλούς λάτρεις του είδους.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter