Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Nέα ρεκόρ για την παγκόσμια κρουαζιέρα-ωφελημένη και η Celestyal Cruise

celestyal crystal 21365

Στα 24 εκατ. θα φθάσουν οι επιβάτες κρουαζιέρας το 2016, σημειώνοντας μία δραματική αύξηση από τα 15 εκατ. που ήταν δέκα χρόνια πριν (2006) ή και 1,4 εκατ. το 1980 όταν άρχισε η Cruise Lines International Association (CLIA) να καταγράφει τα στατιστικά.

Τα στοιχεία δεν δείχνουν κάποια εικόνα πτώσης του ρυθμού ανόδου του κλάδου εκτιμά η CLIA, η οποία έχει καταγράψει επίσης ότι το 2016 θα πέσουν στο νερό 27 νέα κρουαζιερόπλοια συνολικής επένδυσης 6,5 δισ. δολ.

Επίσης όλοι οι τουριστικοί πράκτορες αναμένουν άνοδο των κρατήσεων και των πωλήσεων πακέτων κρουαζιέρας το 2016.

Μέσα σε αυτό το ευρύτερα θετικό πλαίσιο για τον κλάδο ωφελημένη είναι και η Celestyal Cruise είναι η μοναδική εταιρεία που κάνει συστηματικά Home Port από την Ελλάδα ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει πολύ και την αγορά της Τουρκίας, αφού κάνει επιβιβάσεις και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Τέλος μία νέα αγορά με μεγάλες προοπτικές για τη Celestyal είναι η Κούβα.

Η Celestyal Cruises μέσω της Cuba Cruise, όχι μόνο αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας που πραγματοποιεί δρομολόγια στην Κούβα αλλά είναι και η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που επισκέπτεται συνολικά τέσσερα λιμάνια.

Η CLIA γιορτάζει φέτος 40 χρόνια παρουσίας στην αγορά . Από ελληνικής πλευράς ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης.

Δείτε εδώ τα στοιχεία της παγκόσμιας κρουαζιέρας

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter