Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνομιλίες Κίνας - Περιφέρειας Πειραιά περί διμερούς συνεργασίας

5567B6CF22A0208F6C8CB64E5940941C

Στις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των υποδομών στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στην προσέλκυση τουριστών, αναφέρθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της κινεζικής περιφέρειας Χαϊνάν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα κρουαζιέρας και διερεύνησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών. Η κινέζικη αντιπροσωπεία βρίσκεται στη χώρα μας, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Ντονγκ Ξιανζένγκ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ ΑΕ και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου (Med Cruises), Σταύρος Χατζάκος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης νέων υποδομών, που γίνονται στον Πειραιά με συνεργασία κυβέρνησης- Περιφέρειας Αττικής και ΟΛΠ, για την υποδοχή των, όλο και μεγαλύτερων, σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων.

Αναφέρθηκε περαιτέρω στις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων για να αναπτυχθεί στον Πειραιά το home porting (απο-επιβίβαση επιβατών), με αποτέλεσμα να κλειστεί για πρώτη φορά μια μεγάλη συμφωνία και να γίνουν το 2016 έξι επιβιβάσεις 5.500 επιβατών κάθε φορά από το κρουαζιερόπλοιο Carnival Vista.

Η επαρχία Χαϊνάν είναι η μικρότερη και νοτιότερη επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός της κρουαζιέρας και του yachting καθώς κατασκευάστηκαν τέσσερα μεγάλα λιμάνια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της τοπικής περιφέρειας, με προοπτική σε 3-5 χρόνια η περιοχή να έχει γίνει ένας διεθνής τουριστικός προορισμός.

 

 

Πηγή: www.skai.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter