Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Αμβούργο «χτυπά η καρδιά» της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας

Cristal 01 b

Μείζονος σημασίας για τα της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας και όχι μόνο προσλαμβάνει η φετινή διοργάνωση της SEATRADE EUROPE CRUISE & RIVER CRUISE, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εν λόγω διοργάνωση αναμένεται να ιχνηλατηθούν εκ νέου οι τάσεις τόσο του ευρωπαϊκού στάτους της κρουαζιέρας όσο και γενικότερα σε παγκόσμια κλίμακα με επίκεντρο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον αλλά και ο ανερχόμενος τομέας των ποτάμιων επιλογών.

Η ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και το οικονομικό status, ήταν και παραμένει μεγάλο ζητούμενο για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ευρωπαϊκό χώρο με την κεντρική Ευρώπη να κερδίζει κατ έτος ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς προσφέροντας ένα σημαντικότατο αριθμό επιβατών που εμφανίζονται-καταγράφονται εξοικειωμένοι με τα θετικά της επιλογής του συγκεκριμένου τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Νέα προϊόντα, υπηρεσίες αλλά και προτάσεις για εξειδικευμένους και μη η διοργάνωση κατά πληροφορίες θα παρουσιάσει σε ευρύτερη έκταση πτυχές και των ποτάμιων επιλογών.
Να σημειωθεί επίσης ότι με αφορμή τη διοργάνωση του Αμβούργου θα επιδιωχθεί στο περιθώριο των εργασιών, μία πρώτη αποτίμηση του τρέχοντος έτους με επίκεντρο τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου από την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) σύμφωνα με τις οποίες το τρέχον έτος γενικά στον τομέα της κρουαζιέρας πρόκειται να ταξιδέψουν συνολικά πάνω από 23 εκατομμύρια επιβάτες δεδομένου ότι οι κρουαζιέρες προσελκύουν τους ταξιδιώτες καθώς έχουν ενταχθεί 1.000 νέες προσεγγίσεις σε καινούργιους και εξωτικούς προορισμούς, ειδικά στη γρήγορα αναπτυσσόμενη Ασιατική αγορά. Μέσα στο τρέχον έτος επίσης, σύμφωνα με την CLIA επρόκειτο να δρομολοηθούν 22 νέα ποντοπόρα κρουαζιερόπλοια, ποταμόπλοια και κρουαζιερόπλοια εξερευνήσεων και άλλες κατηγορίες αντιπροσωπεύοντας επένδυση συνολικού ύψους άνω των 4 δισεκατομμυρίων.
Η κρουαζιέρα αναμένεται να έχει σημαντική οικονομική συνεισφορά σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2015. Το 2013, τα οικονομικά έσοδα της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν περισσότερα από 117 δισεκατομμύρια. Ο κλάδος της κρουαζιέρας προσέφερε σχεδόν 900,000 θέσεις εργασίας και συνεισέφερε με 38 δισεκατομμύρια στις οικονομικές απολαβές..

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter