Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Home porting: Από αεροπορική κάλυψη «πάσχει» ο Πειραιάς (!)

gratsos 99

Από αεροπορική κάλυψη «πάσχει» ο Πειραιάς. Η συγκεκριμένη «έλλειψη» ουσιαστικά αποτελεί μία εκ των πτυχών του «θέματος» της ανάπτυξης του home porting που χθες τέθηκε ακροθιγώς, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση του επικείμενου συνεδρίου του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στις 26-27 Μαΐου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση, όπως επεσήμαναν στο «theseanation» κύκλοι των παραγωγικών τάξεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας δεν είναι πρόσφατη, καθώς δια της επισήμου ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.) Γ. Γράτσος έχει αναφερθεί σε αυτή, όπως συνέβη και χθες, σημειώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις «απώλειες» για την οικονομία από το «σκαντζάρισμα» δύο ή και τριών χιλιάδων επιβατών ανά κρουαζιερόπλοιο που καταπλέει στον Πειραιά.

Ωστόσο η λύση στο πρόβλημα φαίνεται, πάντα κατά τους ίδιους κύκλους, να είναι θέμα προσαρμοσμένης εφαρμογής λύσεων που έχουν υιοθετηθεί από άλλες χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία κλπ)όπου τα αεροδρόμια απέχουν «σημαντικά» από τα αστικά κέντρα. Ωστόσο για τα ελληνικά δεδομένα η λύση αυτή «ακουμπά» στις διαθέσεις των συναρμόδιων υπουργείων να αλλάξουν το status στον προαστιακό με την δρομολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπερταχέων συρμών απευθείας σύνδεσης του αεροδρομίου με το λιμάνι του Πειραιά. Δηλαδή μιας λύσης που θα καταστεί εφικτή, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες σε θέματα μεταφορών με την ολοκλήρωση των έργων έλευσης του Μετρό στον Πειραιά.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter