Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θαλάσσιος τουρισμός: Στο όριο η Ελλάδα να απεμπολήσει τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία της

posidonia 2015 logo

Σε ρυθμούς dead slow εξακολουθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις φορέων του θαλάσσιου τουρισμού να πλέει η χώρα, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται από όλους η συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού και γενικότερα του τουρισμού στην οικονομία της χώρας. Εκπρόσωποι φορέων που θα λάβουν μέρος στο επικείμενο τρίτο «Posidonia Sea Tourism Forum», που θα διεξαχθεί στις 26-27 τρέχοντος, στην τελετή παρουσίασης της διοργάνωσης ουσιαστικά συνέπεσαν στην διαπίστωση ότι απαιτείται συντονισμός φορέων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, με προφανή στόχο την σχηματοποίηση πολιτικής για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Από τις πρώτες επισημάνσεις τόσο για την κρουαζιέρα όσο και για το yachting, οι ελλείψεις σε υποδομές, σε συντονισμό υπηρεσιών ακόμη και σε στοιχειώδη ζητήματα καθαριότητας, που αλλοιώνουν την εικόνα την οποία αποκομίζουν οι επιβάτες και των δύο κλάδων του θαλάσσιου τουρισμού όταν επισκέπτονται τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού μπορεί να ανέλθει στο 1 δις ευρώ ετησίως σύμφωνα με μελέτη του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) και να δημιουργήσει περισσότερες από 40.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του ΝΕΕ, Γ. Γράτσος.

Φέτος οι συμμετοχές στο συνέδριο θα είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις, γεγονός που προδικάζει και την επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει και ένα σεμινάριο που θα αναφέρεται σε θέματα τροφο-εφοδιασμών για τον τομέα της κρουαζιέρας και του yachting.
Στην φετινή διοργάνωση δυναμικό παρών δίνει και η Κίνα αλλά αι άλλες ασιατικές χώρες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter