Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χάνεται η ναυπηγική παράδοση των αλιευτικών

kiaki08

Σοκ προκάλεσε νωρίτερα σήμερα η μεταξύ άλλων «τραγελαφικών» που σχετίζονται με την προστασία της ναυπηγικής παράδοσης της χώρας (ναυπηγοξυλουργοί-καραβομαραγκοί κλπ) ταρσανάδες η αποκάλυψη του προέδρου του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ» Ν. Καβαλλιέρου ότι «χάθηκαν» στις χωματερές περισσότερα από 12.500 ξύλινα αλιευτικά.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε πρόκειται για μία «οριζόντια» υλοποίηση απόφασης της ΕΕ. Ο Σύνδεσμος έχει επί του θέματος θέση καθώς υποστηρίζει ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες και κανονισμούς τα σκάφη αυτά θα μπορούσαν να προσδώσουν επιπρόσθετα πλεονεκτήματα στον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας αλλά και να αξιοποιηθούν πολλαπλώς για τουριστικούς και ιστορικούς λόγους.

Ο κ. Καβαλλιέρος τόνισε ότι απαιτείται πολιτική βούληση επί του θέματος η οποία όπως κατάγγειλε απουσιάζει ενώ αποκάλυψε επίσης ότι αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συνδέσμου να προσφύγει στην δικαιοσύνη, μήπως και σωθεί η παράδοση, ο πολιτισμός, η ιστορία, η ναυπηγική τέχνη μιας χώρας που έχει μόνο μια πρωτιά, την εμπορική της ναυτιλία. Ο Σύνδεσμος τέλος θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει το 3ο ναυτικό σαλόνι παραδοσιακών σκαφών με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και το «πλησίασμα» των νεότερων γενιών σε ένα κομμάτι της θαλασσινής ιστορίας της χώρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter