Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εθνικό αναπτυξιακό ζήτημα η κρουαζιέρα

varvitsiotis 774

Τη δημιουργία εδικού συντονιστικού οργάνου υπό τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, εξήγγειλε πριν από λίγο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό αυτού του οργάνου που δε θα είναι άλλος, από την συγκέντρωση όλων των ζητημάτων επιμέρους και μη που αφορούν τη κρουαζιέρα με στόχο την επίλυση τους αλλά και τη δρομολόγηση προγραμματισμών με βάση τα όσα ζητήθηκαν από τους φορείς που συμμετείχα στη σύσκεψη η οποία και συνεχίζεται.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί εθνικό αναπτυξιακό θέμα ενώ από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι θα υπάρξουν και νέες ενέργειες για την ανάπτυξη του home porting το οποίο όπως ανέφερε είναι πολύ σημαντικό για την αύξηση των εσόδων και της κίνησης τουριστών που ακολουθούν τη κρουαζιέρα και το yachting.

Πρέπει να σημειώσουμε είπε η κ. Κεφαλογιάννη ότι στους αριθμούς των τουριστών του 2014 που ήρθαν στη χώρα θα πρέπει να προστεθούν άλλα 2 εκατ. που ήταν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Για να σημειώσει ευθείς αμέσως τη σημασία για τις τοπικές οικονομίες αλλά και γενικότερα για την εθνική οικονομία από τη ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα αλλά και του yachting καθώς η κ .Κεφαλογιάννη κατέγραψε και τα προβλήματα του συγκεκριμένου τομέα από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι αναδείχθηκε και ένα άλλο θέμα που αφορά τη παράταση της περιόδου της κρουαζιέρας αλλά και τη ανάπτυξη της χειμερινής κρουαζιέρας στην Ελλάδα καθώς τα συγκεκριμένο θέμα αποτελεί terra incognita για τις εταιρείες αφού δεν υπάρχουν σχεδιασμοί ούτε προτροπή των εταιρειών από τους αρμόδιους φορείς τουρισμού πολλώ δε μάλλω δεν υπάρχουν και συνέργειες ούτως ώστε οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων να μπορέσουν να επισκεφθούν κατά τους χειμερινούς μήνες τοποθεσίες και μέρη τα οποία έχουν μεγάλη αξία προβολής για τη πολιτιστική και γενικότερα πολιτισμική κληρονομιά της χώρας.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter