Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρούσμα Έμπολα σε κρουαζιερόπλοιο (;)

ebola 6655

Πιθανό κρούσμα Έμπολα σε επιβάτη κρουαζιερόπλοιου, είναι σε γνώση των αμερικανικών αρχών, που ετοιμάζονται να θέσουν το εn λόγω πλοίο, μεγάλης εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων σε κατάσταση καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για την όλη κατάσταση, νοσοκόμα που επέβαινε επί του πλοίου η οποία φέρεται να είχε επαφή με ασθενή, ο οποίος απεβίωσε από Έμπολα στις ΗΠΑ. Δημοσιεύματα μερίδας του αμερικανικού τύπου, σημειώνουν ότι η νοσοκόμα ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό, επικαλούμενα πηγές των Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Οι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο στις 12 Οκτωβρίου στο Γκάλβεστον και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αν και η εν λόγω νοσοκόμα δεν εμφανίζει συμπτώματα της νόσου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως προαναφέρθηκε ετοιμάζεται να φέρει το πλοίο πίσω, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Το γεγονός έρχεται ουσιαστικά να επιτείνει τις φοβίες γύρω από το θέμα της εξάπλωσης του Έμπολα και των συνεπειών που μπορεί να έχει αυτός και σε τομείς του τουρισμού και δη του θαλάσσιου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί επίσης ότι οι πλοίαρχοι και εντεταλμένοι αξιωματικοί πλοίων -επιβατηγών ή φορτηγών- είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στις κατά τόπους αρμόδιες αρχές αν μέλη του πληρώματος τους ή επιβάτες εμφανίζουν συμπτώματα του ιού, προκειμένου να ενεργοποιούνται τα μέτρα ασφαλείας αλλά και διαχείρισης κρίσεων που συνδέονται με το εν λόγω θέμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter