Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέος Προβλήτας Ανάπτυξης της Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά.

anomeritis-6453

Ένα κρίσιμο έργο υποδομής που θα συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην γενικότερη ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στην Ελλάδα, μπήκε στον δρόμο της υλοποίησης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον Πρόεδρο & Δ. Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτη και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Τεχνικού Συμβούλου για το Έργο της Κατασκευής του Nέου Προβλήτα Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά, με αρχικό προϋπολογισμό 120 εκ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. σε ποσοστό 95%.

Σημειώνεται ότι ο Νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας μετά την αποπεράτωσή και σε πλήρη λειτουργία, θα προσδώσει στον Πειραιά μεγάλες δυνατότητες ελλιμενισμού Κρουαζιεροπλοίων σε συχνότητα και μέγεθος, με αποτέλεσμα την αύξηση της εισροής επισκεπτών (μελέτη του ΟΛΠ) και κατ΄ επέκταση του τουριστικού συναλλάγματος, θέτοντας με αυτό το έργο ένα ισχυρό θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού. Με το έργο αυτό το λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά καθίσταται ο κύριος κόμβος (hub) κρουαζιέρας της Αν. Μεσογείου και κύριο λιμάνι homeporting.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter