Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΥΠΑΝ: Εγκρίθηκε δαπάνη απο το ΕΣΠΑ για προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ

pireas-kroyazieras-00

Εγκρίθηκε, από το υπουργείο Ανάπτυξης, η δαπάνη για τον τεχνικό σύμβουλο του έργου κατασκευής του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. σε ποσοστό 95% .

Της απόφασης είχε προηγηθεί σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον Πρόεδρο & Δ. Σύμβουλο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται πως ο Νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας μετά την αποπεράτωσή και σε πλήρη λειτουργία, θα προσδώσει στον Πειραιά μεγάλες δυνατότητες ελλιμενισμού Κρουαζιεροπλοίων σε συχνότητα και μέγεθος, με αποτέλεσμα την αύξηση της εισροής επισκεπτών (μελέτη του ΟΛΠ) και κατ΄ επέκταση του τουριστικού συναλλάγματος, θέτοντας με αυτό το έργο ένα ισχυρό θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.

Με το έργο αυτό το λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά καθίσταται ο κύριος κόμβος (hub) κρουαζιέρας της Αν. Μεσογείου και κύριο λιμάνι έναρξης κρουαζιέρας (homeporting).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter