Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Ανακαλύψτε τη Σάμο και τη Μήλο προτείνει η Louis Cruises

louis235

Υπάρχουν «κρυμμένες ομορφιές» σε νησιά που δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των ήδη δημοφιλών προορισμών οι οποίες περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Με βάση αυτό το σκεπτικό η Louis Cruises πρόσφατα εγκαινίασε μια νέα τριήμερη κρουαζιέρα με σημείο εκκίνησης (home port) το λιμάνι του Πειραιά ενδιάμεσους σταθμούς την Μύκονο και το Κουσάντασι της Τουρκίας και νέες προσεγγίσεις τα νησιά της Σάμου και της Μήλου που πρόσφατα ανακηρύχθηκε «ιερό» νησί για τις μοναδικές κατακόμβες των πρωτοχριστιανικών χρόνων..

Η εταιρία, όπως σχολίασαν στελέχη της επιχειρεί να μυήσει στις ομορφιές της Σάμου και Μήλου απευθυνόμενη στο διεθνές επιβατικό κοινό που ενδιαφέρεται για νέους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς παρέχοντας σε αυτούς τη δυνατότητα να ανακαλύψουν, μέσα από συνέργιες που είναι σε ανάπτυξη, όπως στην περίπτωση της Σάμου όπου το τοπικό Επιμελητήριο έχει ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή, πτυχές που σχετίζονται με την γαστριμαργία, την οινογνωσία, την πολιτιστική κληρονομιά, τις τοπικές παραγωγές και βέβαια τις φυσικές ομορφιές που και τα δύο νησιά διαθέτουν εν αφθονία.

Πέραν του γεγονότος ότι η εταιρία προσφέρει στο κοινό της μεταξύ των άλλων και δύο νέους προορισμούς «ανοίγει την πόρτα» για την ανάπτυξη συνεργιών που έχουν κριθεί αναγκαίες από τουριστικούς παράγοντες για την μεγιστοποίηση των ωφελειών που προκύπτουν από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και με δεδομένη τη αυξανόμενη τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα η οποία πέρυσι κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων προορισμών κρουαζιέρας στην Ευρώπη, με 4,6 εκατομμύρια επιβάτες παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA Ευρώπης), η άμεση οικονομική συνεισφορά της κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2013 ήταν 574 εκατ. ευρώ, το έβδομο υψηλότερο στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα συνέβαλε στη δημιουργία άνω των 11.000 θέσεων εργασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter