Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα παραδοσιακά σκάφη στο Classic Yacht Race – Σπέτσες 2014

spetses classic yacht race

Τα παραδοσιακά σκάφη και ναυπηγεία τιμήθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Classic Yacht Race που έλαβε χώρα στις Σπέτσες από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου 2014.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος απένειμε το βραβείο, το οποίο καθιερώθηκε φέτος, στον Μανώλη Ψαρρό και το ναυπηγείο του για τη συμβολή στην ανάπτυξη και διατήρηση της παραδοσιακής ναυπηγικής. Ο Μανώλης Ψαρρός είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Ο Στρατής Ανδρεάδης, επίσης μέλος του Συνδέσμου μας, νικητής του "Aegean Classic Schooner Class" με το τρεχαντήρι του «Στρατής» έκλεψε την παράσταση. Όταν του δόθηκε το κύπελλο, εκείνος έδωσε τα εύσημα για την απόδοση του σκάφους του στον Ντίνο Κορακή, ο οποίος το κατασκεύασε και του πρόσφερε το κύπελλο. Αυτή η όμορφη χειρονομία χειροκροτήθηκε απ΄ όλους και ήταν η καλύτερη στιγμή της βραδιάς της βράβευσης.

Στον Ντίνο Κορακή ο Σύνδεσμος μας είχε ήδη απονείμει το βραβείο "Θεμιστοκλής" για την προσφορά του στη ναυπηγική τέχνη κατά την ημερίδα που έλαβε χώρα στις 24 Φεβρουαρίου 2014 στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ).

Άλλα μέλη του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών που κέρδισαν βραβεία ήταν:

Μανώλης Παντελής (Χριστίνα)
Χριστίνα Σκυλλά (Χριστίνα)
Νικόλας Ρηγινός (Φανερωμένη)
Γ. Καλλίας (Κασσιόπεια)
Ν. Καρακώστας (Αλκμήνη)

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter