Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Συζητήσεις για τη λιμενική πολιτική στον τομέα προωθεί επιτροπή του ESPO

krouaziera-00

Πλαίσιο συζητήσεων για την προοπτική τους, επιχειρεί να σχηματοποιήσει ο European Sea Ports Organisation, με στόχο την βελτίωση της πολιτικής που εφαρμόζεται στα λιμάνια που εμπλέκονται όλο και περισσότερο στον τομέα της κρουαζιέρας, ελέω της αύξησης του στόλου των κρουαζιερόπλοιων αλλά και του δυναμικού τους σε μεταφορική δύναμη.

Ουσιαστικά ο ESPO σύμφωνα με τα στοιχεία έχει αποφασίσει να εργαστεί επάνω στην ανάπτυξη ενός κώδικα για τα «cruise and ferry ports». Η προσπάθεια κατατείνει στο να αξιοποιηθούν οι εμπειρίες προκειμένου να υπάρξουν εν συνεχεία προτροπές για βελτιωτικές παρεμβάσεις στην πολιτική που ακολουθείται αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιών στο πλαίσιο και των παρεμβάσεων της «μπλε ανάπτυξης».

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε φέτος τον Μάιο σε συνεδρίαση του ESPO's passenger committee στη Ρήγα καθώς από το 2010 εμπειρογνώμονες από όλη την ΕΕ την στελέχωσαν. Η εν λόγω επιτροπή έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με διαφορετικούς λιμενικούς οργανισμούς όπως η Cruise Europe, η Cruise Norway και η MedCruise.

Στους προφανής στόχους είναι επίσης η πρόκληση μίας συζήτησης και με τους εκπροσώπους των εταιριών που διατηρούν στόλους κρουαζιερόπλοιων αλλά και επιβατηγών οχηματαγωγών.

Όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά λιμάνια εμπλέκονται στον τομέα της κρουαζιέρας ενώ την ίδια στιγμή η κίνηση των επιβατηγών οχηματαγωγών παραμένει μία σημαντική αγορά για ορισμένα λιμάνια παρατήρησε η πρόεδρος του ESPO's passenger committee Eeva Hietanen.

Μάλιστα σημείωσε πως πολλά λιμάνια καλούνται να απαντήσουν σε πολλές διαφορετικές ανάγκες στο εμπορικό κομμάτι, το κομμάτι της κρουαζιέρας και εκείνο των επιβατηγών οχηματαγωγών δηλώνοντας αισιόδοξη καθώς ο ESPO επιχειρεί μία ποιο «κοντινή ματιά» στο πως οι λιμενικές αρχές καλούνται να απαντήσουν στις σημαντικές προκλήσεις ενός ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα.

Οι εμπειρίες του ESPO παρέχουν την ευκαιρία για μία εκ βάθρων προσέγγιση σημείωσε μεταξύ άλλων η ESPO Secretary General Isabelle Ryckbost εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ESPO's passenger committeeδημιουργεί ένα ακόμη χρήσιμο «εργαλείο» για τις ευρωπαϊκές λιμενικές αρχές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter