Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βενετία: Προσεγγίσεις πλοίων με τη μέγιστη προσοχή

carnival cruise lines

«Οροφές» στο τονάζ κρουαζιερόπλοιων αλλά και επιβατηγών οχηματαγωγών που θα καταπλέουν στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας τέθηκαν σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα στην επιλογή της απαγόρευσης και της ισχύουσας μέχρι σήμερα πρακτικής, η οποία ως γνωστόν είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από φορείς που υποστήριζαν ότι τα μεγάλα πλοία θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τα μνημεία της πόλης των Δόγηδων .


Η διερεύνηση του ζητήματος κράτησε τα τελευταία χρόνια με ειδικούς αρχαιολόγους, φορείς προστασίας του περιβάλλοντος και όχι μόνο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη λήψη μίας απόφασης που θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στον τουρισμό και δη εκείνο της κρουαζιέρας. Ωστόσο πρόσφατα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ιταλική κυβέρνηση φαίνεται να ήρθε σε συμφωνία με την Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας με τον προσδιορισμό «οροφών» ως προς το τονάζ που θα επιτρέπεται να πλησιάζει στις παλιές εγκαταστάσεις του λιμένα και εκείνου που θα παραμένει σε «διακριτική» απόσταση. Να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, που πλέον καταπλέουν με την ελαχιστότατη δυνατή ταχύτητα για αποφυγή δημιουργίας κυματισμών, μετεπιβιβάζονται σε λέμβους οι οποίες και τους διαχέουν σε «στρατηγικά σημεία» της πόλης την οποία και επισκέπτονται.
Η Βενετία δαπανά κατ έτος ένα σημαντικότατο κονδύλι για τη συντήρηση μνημείων της αλλά και για τον καθαρισμό των καναλιών από τα οποία διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κατ έτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter