Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συζητείται το ν/σ για τον θαλάσσιο τουρισμό

vouli-978

Με τον ούριο άνεμο, που δημιουργούν οι παραγωγικές τάξεις που ήδη έχουν χαιρετίσει το νομοσχέδιο για τον Θαλάσσιο Τουρισμό, η ηγεσία του Υ.Ν.Α. υπό τον Μ. Βαρβιτσιώτη, εισήγαγε σήμερα στη Βουλή προς συζήτηση το εν λόγω νομοσχέδιο, τη βασική φιλοσοφία του οποίου προ ημερών είχε παρουσιάσει ο ίδιος ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Το εισηγητικό του ν/σ εκ μέρους της Ν.Δ. έκανε ο βουλευτής Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη βασική φιλοσοφία λέγοντας ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να εξελιχτεί η Ελλάδα σε παγκόσμιο κέντρο του yachting ενώ από τη πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος παρουσίασε 12 συνολικά σημεία τα οποία σχηματοποιούν τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ επί θεμάτων που προβλέπονται στο ν/σ, όπως η περίπτωση του καμποτάζ, το ενδεχόμενο ανάπτυξης της φοροδιαφυγής και άλλα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Τριαντάφυλλος αναγνώρισε την αναπτυξιακή προσπάθεια αλλά ζήτησε να επέλθουν βελτιωτικές παρεμβάσεις ενώ κατά του ν/σ τάχθηκε η Μ. Ιατρίδη των ΑΝ.ΕΛ., σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο τους ναυτικούς.

Από την πλευρά της Χ.Α. ο Ν. Κούζηλος σημείωσε ότι η χώρα θα κατακλυστεί από σκάφη με ξένη σημαία και θα αυξηθεί η ανεργία των ναυτικών.

Ο Χρ. Κατσώτης από την πλευρά του Κ.Κ.Ε., τόνισε ότι το ν/σ είναι παραγγελία των εφοπλιστών ενώ από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ η Μ. Ρεπούση τάθηκε υπέρ του ν/σ, σημειώνοντας ότι αυτό επιφέρει πολλές θετικές ρυθμίσει για την ανάπτυξη του τομέα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter