Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΗ: Εκδήλωση για το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς

oil-krouaz

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου υποδέχτηκε σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2013, με μια λιτή εκδήλωση, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς. Μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από τη σημαντική αύξηση των αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας (homeport & transit) στο Ηράκλειο.

Το πλοίο MSC FANTASIA, χωρητικότητας 4.000 επιβατών με 1400 μέλη πληρώματος, αφιχθεί στις 07:00 στο Ηράκλειο, με σύμμαχο τον καιρό, μετά από αρκετές ημέρες βροχόπτωσης!

Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε οι επισκέπτες, 60 διαφορετικών εθνικοτήτων, να απολαύσουν την παραμονή τους στη πόλη μας, αλλά και την υποδοχή που διοργάνωσε ο ΟΛΗ.

Αυτή περιλάμβανε παρασκευή παραδοσιακών κρητικών λουκουμάδων και τσικουδιάς με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ελευθέρων σπουδών Kappa Studies, καθώς και ζωντανή μουσική και χορό από κρητικό παραδοσιακό συγκρότημα. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Ιωάννη Μπρα, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Θεοφάνης Κούρκουλος και άλλα στελέχη του Οργανισμού.

Πριν την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον Ύπαρχο.

Ο Οργανισμός προετοιμάζεται ήδη για μια επίσης ελπιδοφόρα «χρονιά κρουαζιέρας» που ξεκινάει στις 11 Ιανουαρίου και η οποία χαρακτηρίζεται από την αναμενόμενη ονομαστική αύξηση των αφίξεων κατά 24%, αλλά και την σημαντική τόνωση της αγοράς της πόλης, τους χειμερινούς μήνες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter