Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Romgaz εισέρχεται στο ενεργειακό έργο της Αλεξανδρούπολης

0Romgaz

Η Κρατική Ρουμανική εταιρία Romgaz εισέρχεται στο ενεργειακό έργο της Αλεξανδρούπολης . Σύμφωνα με τα στοιχεία θα υπογράψει στα τέλη της επόμενης εβδομάδας τη συμμετοχή της, με ποσοστό 20%, στο κομβικής σημασίας ενεργειακό έργο που αναπτύσσεται από την εταιρεία GASTRADE.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Adrian Volintiru δήλωσε πως «είμαστε στα τελευταία εκατό μέτρα». Και εξήγησε: «Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα γίνει η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία θα εγκριθούν οι όροι που θα υπογράψουμε με τον έλληνα εταίρο για την είσοδό μας στο έργο. Τα επίσημα έγγραφα θα υπογραφούν με την ελληνική εταιρεία-φορέα του έργου την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή».
Ο υπεράκτιος τερματικός σταθμός παραλαβής και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG FSRU) στην Αλεξανδρούπολη πρόκειται να εξασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την εξυπηρέτηση της ελληνικής και περιφερειακής αγοράς των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τον κ. Volintiru να στέκεται στη στρατηγική σημασία του έργου, τόσο για την εταιρεία Romgaz όσο και για τη Ρουμανία. «Πρώτα απ’ όλα, η χώρα μας θα έχει μια ανοιχτή πόρτα, διότι ένα μερίδιο 20% σε αυτό το έργο είναι σημαντικό. Δεύτερον, η Ρουμανία συμμετέχει, μέσω της Romgaz αυτή τη φορά, στη διαφοροποίηση και το άνοιγμα νέων διαδρομών, προκειμένου να μην εξαρτάται μόνο από το ρωσικό αέριο. Για την εταιρεία μας είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχουμε σε αυτό το έργο, διότι μέσω της Ελλάδας θα έχουμε πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter