Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Εκτός πραγματικότητας δημοσιεύματα για πλωτή εγκατάσταση LNG στην Καβάλα»

lafazanis1 3

Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για κατασκευή πλωτής εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Κόλπο της Καβάλας. «Προφανώς, υπηρετούν κάθε τι άλλο, παρά τα συμφέροντα του λαού της Καβάλας και της Βόρειας Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο. «Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει, η κατασκευή σταθμού LNG στη Βόρεια Ελλάδα θα γίνει όχι ερήμην, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών».

Σε παρέμβασή του χθες στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ της κατασκευής πλωτού τερματικού LNG στη Βόρεια Ελλάδα δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος, όπως είπε, «θα μπορούσε να γίνει οργανικό κομμάτι του Κάθετου Διαδρόμου προς τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και πολλές άλλες χώρες».

«Η ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία αυτού του Κάθετου Διαδρόμου, ανέφερε επιπλέον χθες ο υπουργός, τον οποίο η Ελλάδα στηρίζει, συμβαδίζει πλήρως με το συμφέρον όλων των λαών της περιοχής. Γι" αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει με γενναίο τρόπο και, ιδίως, με επαρκή χρηματοδότηση και στη βάση του δημοσίου συμφέροντος ένα πλωτό τερματικό LNG στη Βόρεια Ελλάδα».

 

Πηγή: www.ert.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter