Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μανιάτης: Έντονο ενδιαφέρον επενδυτών για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

maniatis-554

Κι άλλες ξένες εταιρίες, μετά την Exxon Mobil και την Total, αγόρασαν πακέτα σεισμικών δεδομένων από τα 20 θαλάσσια οικόπεδα για το διαγωνισμό των ερευνών υδρογονανθράκων, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης στη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα "η ώρα της ελληνικής οικονομίας".

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα σεισμικά δεδομένα μας γεμίζει αισιοδοξία, ενώ επανέλαβε πως "η Ελλάδα αποτελεί έναν νέο τόπο τροφοδοσίας της Ε.Ε. με υδρογονάνθρακες".
Εξάλλου, ο υπουργός ΠΕΚΑ στην ομιλία του υπογράμμισε πως η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι νέες πηγές ενεργειακής προμήθειας της Ε.Ε. και όπως είπε χαρακτηριστικά: "Για πρώτη φορά κοιτάζουμε τους γείτονες και τους εταίρους μας στα μάτια τους".

Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά και στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε κλίμα συναίνεσης στα εθνικά θέματα και αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους γείτονες αλλά και τους επενδυτές.
Ο κ. Μανιάτης έκανε επίσης γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν από τις Βρυξέλλες επίσημες ανακοινώσεις για τον αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου East Med Ισραήλ-Κύπρου- Ελλάδας - Ιταλία, τονίζοντας πως είναι τεχνικά και οικονομικός βιώσιμος αγωγός.

Αναφέρθηκε στους άλλους δύο αγωγούς που συμμετέχει η Ελλάδα και είναι ο TAP και ο κεντρικός διάδρομος Β.Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Ουγγαρίας με σκοπό τον εφοδιασμό της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Τέλος ο υπουργός ΠΕΚΑ κράτησε αποστάσεις από τις ανακοινώσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας για νέο αγωγό που θα καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ σχετικά με τις επιπτώσεις των τιμών του πετρελαίου στις επενδύσεις για τους υδρογονάνθρακες σημείωσε ότι πρόκειται για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

 

Πηγή: www.ethnos.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter