Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Μπακού για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ο Αντ. Σαμαράς

samaras-77899

Στο Μπακού, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η κυβέρνηση της χώρας για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ, μετέβη σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Η χώρα μας συνδέεται με το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ με τον Αγωγό TAP, που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας, υπό την έννοια ότι δίχως το κοίτασμα δεν θα υπήρχε και ο αγωγός που βάζει τη χώρα στον ενεργειακό χάρτη.

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, θα βρεθούν και οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Γεωργίας και του Μαυροβούνιου καθώς επίσης και αρμόδιοι υπουργοί από τη Βρετανία, την Κροατία και την Ιταλία.

Αύριο έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από τη υπογραφή της συμφωνίας με τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και την έναρξη της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, καθώς, επίσης και τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.

Πριν δέκα ημέρες εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τη συνέχιση των εργασιών για τον αγωγό - που όταν πρόκειται για ενεργειακές συμφωνίες αποτελούν το σημαντικότερο εν δυνάμει εμπόδιο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter