Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκδήλωση για τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Λονδίνο

maniatis YPEKA

Παρουσίαση των υπό παραχώρηση περιοχών στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και Νότια της Κρήτης θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την ενημέρωση των πετρελαϊκών εταιρειών στις 1 και 2 Ιουλίου στο Λονδίνο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης ενώ είναι προγραμματισμένο στις αρχές Ιουλίου να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση περιοχών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός ανοίγοντας την εκδήλωση που έχει θέμα «Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη: Μία νέα περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην καρδιά της Μεσογείου». θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας.

Θα αναφερθεί στον διεθνή διαγωνισμό για τις υπό παραχώρηση περιοχές, ο οποίος θα προκηρυχθεί, όπως προαναφέρθηκε, στις αρχές Ιουλίου καθώς και στις προοπτικές επενδύσεων που διανοίγονται με βάση τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν. Τέλος, ο υπουργός ΠΕΚΑ και στελέχη του υπουργείου θα έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών και επενδυτών, ώστε να απαντήσουν σε επιμέρους εξειδικευμένα ερωτήματα

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter