Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Κύπρος θα γίνει παίκτης - κλειδί στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν

baiden-john-USA

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η Κύπρος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή και θα καταστεί παίκτης- κλειδί στην ανατολική Μεσόγειο, μεταμορφώνοντας την περιοχή σε πηγή ενέργειας.

Σε αντιφώνησή του στο τέλος του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η Κύπρος «έχει ιδανική θέση σε μια κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και γι' αυτό δεν είναι έκπληξη ότι έρχονται καλύτερες μέρες για το νησί».

Κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι δυο πλευρές είναι δυνατόν να φθάσουν σε λύση για την επανένωση της Κύπρου στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Προσφωνώντας τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε τη δέσμευσή του να εργαστεί ακούραστα για μία λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τόνισε ότι ο δρόμος προς τη λύση δεν είναι εύκολος. «Θα χρειασθεί όραμα, πολιτικό θάρρος και αποφασιστικότητα» ανέφερε.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter