Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με διακοπή πώλησης φυσικού αερίου στην Ουκρανία απειλεί ο Πούτιν

poutin-583

Με περικοπή των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, εάν το Κίεβο δεν πληρώσει τις οφειλές του.

Μάλιστα κάτι τέτοιο, θα μπορούσε θα μπορούσε να σημάνει τη μείωση των παραδόσεων στην Ευρώπη.

"Αναμφίβολα αυτό είναι ένα ακραίο μέτρο. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο η Ουκρανία να διοχετεύσει δολίως φυσικό αέριο που περνάει από το έδαφος της Ουκρανίας και κατευθύνεται σε ευρωπαίους πελάτες", ανέφερε ο Πούτιν στην επιστολή του, ανάμεσα στους αποδέκτες της οποίας είναι και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες με την Ευρώπη, για να βγει η ουκρανική οικονομία από την κρίση, κάνοντας παράλληλα σαφές ότι η υπομονή του εξαντλείται για την οφειλή 2,2 δις δολαρίων.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ καταδίκασαν αυτή την τακτική, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία "χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο εξαναγκασμού" στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ρωσική κρατική επιχείρηση αερίου Gazprom, οι ανείσπρακτες οφειλές της Ουκρανίας ανέρχονται σε 2,2 δις ευρώ και η προθεσμία για την εξόφληση των οφειλών της για τον Μάρτιο παραβιάστηκε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter