Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ανοιχτή» σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα η Qatar Petroleum

Qatar Petroleum International

Ανοιχτή σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα είναι η Qatar Petroleum International (QPI), όπως ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της, Αμπντουλαζίζ Αλ Κουάρι, μιλώντας σε εκδήλωση για την υπογραφή συμφωνίας με τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που αφορά την εξαγορά από την QPI του 25% των μετοχών της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου «Ήρων 2».

«Είναι η πρώτη συμφωνία της QPI στην Ελλάδα, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το σχήμα, οποιαδήποτε καλή ευκαιρία είναι ευπρόσδεκτη προς αξιολόγηση», δήλωσε ο Αλ Κουάρι.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατασκευής σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Ελλάδα, είπε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής του σταθμού στην Ευρώπη ή την Ελλάδα αλλά είναι πρώιμο να γίνουν ανακοινώσεις.

Απαντώντας δε, σε ερώτηση για τις προοπτικές της χώρας, είπε ότι οποιαδήποτε αγορά μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες αλλά αυτό δεν διαρκεί για πάντα. «Η Ελλάδα υπάρχει για εκατομμύρια χρόνια... πιστεύουμε στη χώρα αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε τη συμφωνία ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου. «Θα θέλαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία, θα κοιτάξουμε πιθανές άλλες ευκαιρίες», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ, Γ. Περιστέρης. «Αυτή η συμμαχία μας δίνει πολλές δυνατότητες και όχι μόνο στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Εξαιρετικά ωφέλιμη η συμφωνία με Gazprom»

Ο κ. Περιστέρης χαρακτήρισε επίσης «εξαιρετικά ωφέλιμη» για την οικονομία, τους βιομηχανικούς αλλά και τους οικιακούς καταναλωτές τη συμφωνία με τη Gazprom για μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου.

Χαρακτήρισε, όμως, θετικό και το «πακέτο» για μείωση του ενεργειακού κόστους για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, καθώς όπως ανέφερε, η κρίση δημιούργησε πολλά προβλήματα με κυρίαρχα τη μείωση της ζήτησης και την αύξηση του ενεργειακού κόστους λόγω κυρίως της αύξησης των φόρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter