Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρετανία και Σκωτία συνεδριάζουν για το μέλλον της βιομηχανίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

fysiko aerio-53

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας θα πρέπει να συστήσει μια νέα ρυθμιστική αρχή, η οποία θα σχεδιάσει την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας, τονίζεται σε κυβερνητική έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που τα υπουργικά συμβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας συνεδριάζουν στο Αμπερντίν, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, με θέμα τον σχεδιασμό του μέλλοντος της βιομηχανίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η έκθεση Γουντ, η πρώτη εκτίμηση της στρατηγικής των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας εδώ και 20 χρόνια, τονίζει επίσης ότι η ρυθμιστική αρχή θα πρέπει να εγκρίνει νέες επενδύσεις εάν οι εταιρείες αποδείξουν ότι εκμεταλλεύονται πλήρως τους πόρους.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι υποστηρίζει πλήρως τις προτάσεις τις οποίες θα εφαρμόσει αμέσως. Μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών στον τομέα του βρετανικού πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας είναι η ΒΡ, η Statoil και η Shell.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter