Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εθνικό κέντρο εμπορικής διακίνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Sagkai 965

Ένα εθνικό κέντρο διαχείρισης και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου λειτουργεί από σήμερα στη Σαγκάη. Ο Γιανγκ Σιόνγκ, δήμαρχος της πόλης, πιστεύει πως το κέντρο αυτό θα επεκτείνει την πολλαπλή επιρροή που ασκεί η Σαγκάη και στον τομέα της διακίνησης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Στη μετοχική σύνθεση του κέντρου αυτού, συμμετέχει ο κινεζικός πάροχος πληροφοριών για την οικονομία (CEIS), που είναι θυγατρική εταιρία του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua. Ο CEIS θα παρέχει άμεσα έγκυρη ενημέρωση για τη διακίνηση του πετρελαίου και φυσικού αερίου από το αναφερόμενο κέντρο, ενώ θα παρέχονται και εξειδικευμένες υπηρεσίες ειδήσεων .

Το κέντρο ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2015, με τη συμμετοχή δέκα μετόχων. Μεταξύ αυτών, οι τρεις μεγαλύτεροι προμηθευτές καυσίμων της Κίνας ( Sinopec, CNPC, CNOOC) αλλά και ο CEIS. Η δοκιμαστική λειτουργία του, άρχισε τον Ιούλιο του 2015, ενώ εκτιμάται ότι για φέτος θα διακινήσει ποσότητες καυσίμων που θα ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ποσοστό 8% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης στην κινεζική αγορά.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter