Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μείωσε τις τιμές πετρελαίου στην Ευρώπη η Σαουδική Αραβία

platforma petrelaiou 88

Τις τιμές πετρελαίου στην Ευρώπη μείωσε την Κυριακή η Σαουδική Αραβία, κίνηση που καταδεικνύει την ενίσχυση του ανταγωνισμού μετά την αποτυχία του OPEC να θέσει άνω όριο στην παραγωγή εν μέσω αύξησης των εξαγωγών του Ιράν. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε προς τους πελάτες της, η κρατική εταιρεία πετρελαίου Saudi Aramco ενημέρωνε ότι έχει μειώσει τις τιμές του αργού τύπου light sweet κατά 35 σεντς το βαρέλι στη νοτιοδυτική Ευρώπη και κατά 10 σεντς το βαρέλι στις μεσογειακές χώρες για τις παραδόσεις του Ιουνίου.

Η μείωση των τιμών προκαλεί έκπληξη καθώς η ζήτηση συνήθως αυξάνεται στο δεύτερο εξάμηνο που τα διυλιστήρια έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησης. Επίσης πρόσφατα η αγορά έλαβε ώθηση από τις διακοπές παραγωγής σε χώρες όπως η Νιγηρία.

Αλλά η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας έρχεται μετά την αποτυχία του OPEC την περασμένη εβδομάδα να συμφωνήσει σε ένα ανώτατο όριο παραγωγής. Η απουσία ορίων στην παραγωγή δίνει λευκή επιταγή στα δύο μέλη του καρτέλ με τη μεγαλύτερη επιρροή και ανταγωνισμό, τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν, να αντλούν πετρέλαιο κατά βούληση.

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter