Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Total αγοράζει τη Saft και επεκτείνεται στην πράσινη ενέργεια

total341 b b

Η Total ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να αγοράζει το Saft Groupe, με μια συμφωνία που στοχεύει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής εταιρίας πετρελαίου στην καθαρή ενέργεια. Η Total προσφέρει 36,50 ευρώ ανά μετοχή της κατασκευάστριας μπαταριών, δίνοντας στην Saft αξία 950 εκατ. ευρώ.

Η Saft, μια γαλλική εταιρία που κατασκευάζει μπαταρίες για βιομηχανική χρήση από επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, σιδηροδρόμων και αεροναυπηγικής, τόνισε πως το εποπτικό της συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την προτεινόμενη εξαγορά από την Total, κίνηση που θεωρεί πως «συνάδει με τα συμφέροντα της εταιρίας, των μετοχών και των εργαζομένων της».

Τον περασμένο μήνα, η Total ανέφερε ότι θα δημιουργήσει μια μονάδα αερίου, ανανεώσιμης ενέργειας και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο του σχεδίου της για διαφοροποίηση των εσόδων και απομάκρυνση από τις εξαιρετικά μεταβλητές τιμές του πετρελαίου.

«Η απόκτηση της Saft αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της Total να επιταχύνει την ανάπτυξή της στα πεδία της ανανεώσιμης ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanné σύμφωνα με το MarketWatch.

Η νέα μονάδα -η τέταρτη της εταιρίας μετά τις μονάδες εξερεύνησης και παραγωγής, μάρκετινγκ και υπηρεσιών και διύλισης και χημικών- θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Σεπτεμβρίου. Η πετρελαϊκή εταιρία σχεδιάζει να γίνει μεγάλος φορέας ανανεώσιμης ενέργειας και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter