Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Reuters :Όρια στην παραγωγή πετρελαίου εξετάζει η Σύνοδος της Ντόχα

petrelaio 188191558

Κοντά σε συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου εμφανίζονται τα κράτη που συμμετέχουν στη Σύνοδο της Ντόχα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Προσχέδιο της συμφωνίας κάνει λόγο για πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου του 2016.
Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους τα μέλη του ΟΠΕΚ αλλά και άλλα κράτη που δεν συμμετέχουν στον οργανισμό θα συναντηθούν ξανά στη Ρωσία, ώστε να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.
Τελική συμφωνία δεν έχει υπάρξει ωστόσο αρκετές ανώτατες πηγές από τα υπουργεία πετρελαίου των χωρών θεωρούν ότι μπορεί να επιτευχθεί ένα deal.
Στη Σύνοδο της Ντόχα δεν συμμετέχει το Ιράν καθώς αρνείται να προχωρήσει σε πάγωμα της παραγωγής.
Σύμφωνα με το προσχέδιο μέχρι τον Οκτώβριο τα κράτη θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται, ενώ η συμφωνία θα είναι ανοικτή προς υπογραφή και από άλλα κράτη που δεν συμμετέχουν στη Σύνοδο της Ντόχα.
Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία μιας επιτροπής 4 προσώπων (τα δυο από κράτη του ΟΠΕΚ) που θα ελέγχουν την εφαρμογή της συμφωνίας,
Ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα ρόλο κλειδί διαδραματίζει το Ιράν, το οποίο αν συμφωνήσει στο πάγωμα της παραγωγής δεν θα μπορεί να ωφεληθεί από την άρση των κυρώσεων.
Πηγή: Reuters, euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter