Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια/βαρέλι

assets LARGE t 420 54486450 type13031

Πτωτικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, αντανακλώντας τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι το δίμηνο ράλι ίσως κινδυνεύει να εξασθενήσει, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν μια ακόμα άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων αργού σε επίπεδα ρεκόρ. Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 45% από τα μέσα Φεβρουαρίου ενόψει της συνάντησης τον επόμενο μήνα των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών προκειμένου να συζητηθεί το πάγωμα της παραγωγής με στόχο να στηριχθούν οι τιμές. Ωστόσο, αναφορικά με την έκβαση της συνάντησης επικρατεί αυξανόμενη επιφυλακτικότητα.

«Η έκταση της παρέμβασης σε επίπεδο δηλώσεων, που προφανώς βοήθησε την αγορά ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της παραγωγής στις ΗΠΑ, μάλλον τράβηξε (το πετρέλαιο) όσο μακριά μπορούσε, τώρα η αγορά πραγματικά θέλει να δει δράση», σχολίασε ο Όλε Χάνσεν, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Saxo Bank.

Στις 11:46 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν πτώση 58 σεντς στα 39,69 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει κατά 6% στις έξι προηγούμενες συνεδριάσεις, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει απώλειες 47 σεντς στα 38,92 δολάρια.

Ο ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί, όπως η Ρωσία, αναμένεται να συναντηθούν στις 17 Απριλίου στη Ντόχα για να συζητήσουν το πάγωμα της παραγωγής.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν αυξηθεί για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης μάλλον μειώθηκαν, σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter