Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Saudi Aramco: Αυξάνει τις τιμές του πετρελαίου στην Ασία

petrelaio 188191558

Την αύξηση των τιμών για όλες τις πωλήσεις πετρελαίου παγκοσμίως τον Φεβρουάριο στην Ασία αποφάσισε η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική χώρα - μέλος του ΟΠΕΚ, Σαουδική Αραβία, εν τω μέσω υψηλότερων περιθωρίων διύλισης στην περιοχή, διατηρώντας ωστόσο τα επίπεδα αμετάβλητα για το μεγαλύτερο ποσοστό που πούλησε στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η κρατική Saudi Arabian Oil Co., γνωστή ως Saudi Aramco, αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης του αραβικού ελαφρού αργού που πωλείται στην Ασία, κατά 60 σεντς το βαρέλι, στα 80 σεντς χαμηλότερα από τον περιφερειακό benchmark, διαψεύδοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg που εκτιμούσαν ότι η εταιρία θα περιέκοπτε την έκπτωση για το αραβικό αργό κατά 55 σεντς το βαρέλι.

Τα κέρδη που καταγράφουν οι εταιρίες διύλισης στην Ασία από την μετατροπή του αργού σε βενζίνη και diesel, αυξήθηκαν από τα 15,93 δολάρια το βαρέλι στις 30 Νοεμβρίου, στα 17,66 δολάρια το βαρέλι στις 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Ali al-Naimi σε τηλεοπτική του δήλωσε στις 30 Δεκεμβρίου στην κρατική τηλεόραση τόνισε πως η Σ. Αραβία δεν θα περιορίσει την παραγωγή και θα επιδιώξει να τροφοδοτήσει την όποια ζήτηση από την αγορά.

 

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter