Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χαμηλά έτους για την τιμή του πετρελαίου

oil 53636

Περαιτέρω απώλειες κατέγραφαν σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε στόχους για την παραγωγή προκειμένου να περιορίσει το πλεόνασμα προσφοράς που έχει οδηγήσει τις τιμές σε πτώση άνω του 60% από τον Ιούνιο του 2014. Ο ΟΠΕΚ δεν κατάφερε την Παρασκευή να συμφωνήσει σε ανώτατο όριο για την παραγωγή πετρελαίου, με τη διαφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν να σημαίνει ότι ο οργανισμός για πρώτη φορά δεν έκανε καν αναφορά σε όριο παραγωγής, το οποίο προηγουμένως ήταν στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

«Τα παλαιότερα ανακοινωθέντα τουλάχιστον περιελάμβαναν δηλώσεις για συμμόρφωση ή.... διατήρηση της παραγωγής σύμφωνα με τον στόχο της παραγωγής (30 εκατ. βαρέλια την ημέρα). Αυτό ξεκάθαρα δεν είχε»...ανέφερε η Barclays.

«Ο ΟΠΕΚ στέλνει ένα τελεσίγραφο στους ανταγωνιστές του: η μείωση της παραγωγής του πετρελαίου θα πρέπει να προέλθει από αυτούς», ανέφερε η τράπεζα OCBC. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, ο ΟΠΕΚ «πιστεύει ότι η στρατηγική του σιγά σιγά λειτουργεί».

Το αμερικανικό αργό βρισκόταν στις 10:10 ώρα Ελλάδας στα 39,57 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 40 σεντς. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ υποχωρούσαν κατά 20 σεντς στα 42,80 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές βρίσκονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του 2015 και δεν απέχουν πολύ από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά το αποκορύφωμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008/2009.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter