Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρωσία: Σε μετά-σοβιετικό υψηλό ρεκόρ η παραγωγή πετρελαίου τον Σεπτέμβριο

cruide earth 1

Η Ρωσία άντλησε πετρέλαιο τον Σεπτέμβριο σε επίπεδα που δεν είχε ξαναδεί μετά από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Η ρωσική πετρελαϊκή παραγωγή τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε σε έναν μέσο όρο 10,74 εκατ. βαρελιών ημερησίως, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε 0,4% σε σχέση με τον Αύγουστο.

Η ρωσική παραγωγή-ρεκόρ έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη κορεσμένη αγορά πετρελαίου παγκοσμίως. Αποτελεί επίσης την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η Ρωσία, μία από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως μαζί με τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ, δεν είναι έτοιμη να συμμετέχει μαζί με τις χώρες του OPEC στην περικοπή της παραγωγής προκειμένου να δώσει ώθηση στις τιμές.

Ο OPEC έχει δηλώσει πως θα εξετάσει μια μείωση μόνο εάν και άλλοι μεγάλοι προμηθευτές, όπως η Ρωσία, ακολουθήσουν. Το Σεπτέμβριο, ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Arkady Dvorkovich απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής, δηλώνοντας ότι θα μειωθεί μόνο εάν οι τιμές παραμείνουν χαμηλές για παρατεταμένη περίοδο. Και ακόμη και σε μια τέτοια περίοδο, η παραγωγή δεν θα υποχωρούσε πολύ.

 

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter