Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βουτιά 4,3% για το αργό

petrelaio thermansis arxeiou

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι τιμές του αργού διολισθαίνοντας πιο κοντά στο επίπεδο των 40 δολ. στον απόηχο των στοιχείων της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) τα οποία έδειξαν μεγάλη αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση.


Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 1,82 δολ. ή 4,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 40,80 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 2 Μαρτίου του 2009.
Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου λήγει σήμερα Πέμπτη.
Το αργό Brent παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε βουτιά 3,4% στα 47,16 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.
Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΙΑ έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Platts ανέμεναν ότι τα αποθέματα αργού θα μειωθούν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο την Τρίτη ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα πετρελαίου υποχώρησαν 2,3 εκατ. βαρέλια επικαλούμενο πηγές.
Την ίδια στιγμή τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν πτώση κατά 2,7 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα σκαρφάλωσαν κατά 600.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με την EIA.
Πηγή: capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter