Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Κίνα προκαλεί πτώση στις τιμές του πετρελαίου

oil times 098

Πτώση κατέγραφαν σήμερα Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη σημαντική υποχώρηση των εισαγωγών καυσίμων στην Κίνα και ενώ οι αγορές αφομοιώνουν την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητο το στόχο της παραγωγής, μια κίνηση που σύμφωνα με τους αναλυτές θα διατηρήσει την αγορά με πλεονάζουσα παραγωγή για το υπόλοιπο του έτους. Το πετρέλαιο μπρεντ παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε στα 62,70 δολάρια πριν ανακάμψει κοντά στα 62,90 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας και πάλι απώλειες κατά 41 σεντς. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 45 σεντς στα 58,68 δολάρια το βαρέλι.

Η Κίνα, που κατέχει τα παγκόσμια πρωτεία στις καθαρές εισαγωγές πετρελαίου, αγόρασε το Μάιο περίπου ένα τέταρτο λιγότερο αργό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Οι εισαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων επίσης μειώθηκαν κατά περισσότερο από 6%, ενώ οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων υποχώρησαν 10%.

Τα στοιχεία από την Κίνα ανακοινώθηκαν μετά την συμφωνία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ την Παρασκευή να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από την τρέχουσα ζήτηση.
Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter