Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιράκ: Προειδοποίηση προς εταιρείες που σχεδιάζουν να αγοράσουν "λαθραίο" πετρέλαιο

petrelaio-thermansis-arxeiou

Σε προειδοποίηση προς τις εταιρείες που σχεδιάζουν να αγοράσουν "λαθραίο" πετρέλαιο από το Κουρδιστάν ότι θα φροντίσει να κατασχεθούν τα φορτία αυτά, μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που δικαίωσε τη Βαγδάτη διατάζοντας την κατάσχεση 1 εκατομμυρίου βαρελιών αργού από τάνκερ αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Τέξας προχώρησε η κυβέρνηση του Ιράκ .

"Το υπουργείο θα συνεχίσει να κυνηγά τα φορτία αυτά στο μέλλον, προσάγοντας στα δικαστήρια τους αγοραστές και κατάσχοντας τα προς πώληση φορτία", διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ Ασίμ Τζιχάντ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ενέργειας του κοινοβουλίου του Ιρακινού Κουρδιστάν υποστήριξε ότι η κουρδική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να πουλάει και να εξάγει το πετρέλαιο, δεδομένου ότι η Βαγδάτη έχει περικόψει τον προϋπολογισμό της.

"H KRG (Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση) έχει το δικαίωμα να πουλάει πετρέλαιο εάν η Βαγδάτη συνεχίσει να περικόπτει τον προϋπολογισμό της, να αποστερεί τα προς το ζειν από το λαό της και να επιβάλλει εμπάργκο" είπε ο Σέρκο Τζάουντατ μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter