Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Nέο κοίτασμα πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα

platforma-petrelaiou-88

Υπό επεξεργασία βρίσκονται τα στοιχεία που συνελέγησαν από την πλατφόρμα πετρελαίου "Marina 1", 60 χιλιόμετρα από την ακτή, στο πεδίο Istria XVIII, σε βάθος περίπου 2.150 μέτρων κάτω από το βυθό της θάλασσας και με το βάθος του νερού στην περιοχή να υπολογίζεται περίπου σε 50 μέτρα που εμφανίζουν ισχυρές ενδείξεις για νέο κοίτασμα πετρελαίου.

Η γεώτρηση εξερεύνησης υδρογονανθράκων πραγματοποίησε στα ρηχά νερά της Μαύρης Θάλασσας από το Ρουμανικός ενεργειακό όμιλος OMV Petrom και οι πρώτες εκτιμήσεις από τις δοκιμές παραγωγής κάνουν λόγο για μια πιθανή παραγωγή 1.500-2.000 BOE ανά ημέρα. Το κόστος της γεώτρησης έφθασε σχεδόν τα 19 εκατ. ευρώ.
Κατά τους επόμενους μήνες η OMV Petrom θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα των ερευνών και θα κρίνει την εμπορική βιωσιμότητα της εξόρυξης, προκειμένου η γεώτρηση να δοθεί στην παραγωγή. Για την εκμετάλλευση του νέου κοιτάσματος πετρελαίου θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών άντλησης πετρελαίου. Η παραγωγή από το κοίτασμα Marina– αναλόγως και των αποφάσεων σχετικά με την εμπορική βιωσιμότητα- θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter