Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πεκίνο-Τεχεράνη συζητούν για πετρέλαια (;)

εξαγωγες πετρελαιουΣε «ανοικτή γραμμή» φαίνεται πως βρίσκονται Πεκίνο και Τεχεράνη ,σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, καθώς η Κίνα , πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, στοχεύει να αυξήσει τις εισαγωγές Ιρανικού πετρελαίου,.

Το όλο ζήτημα λαμβάνει ιδιάζουσας σημασίας καθώς συμφωνία του Νοεμβρίου μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι (που αποτελείται από τις ΗΠΑ και πέντε άλλες παγκόσμιες δυνάμεις) σταμάτησε τις προσπάθειες για τη μείωση των πωλήσεων αργού του Ιράν, αλλά απαίτησε από τους αγοραστές να διατηρήσουν τα τρέχοντα επίπεδα εισαγωγών ιρανικού πετρελαίου.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω συμφωνία ήρθε ως αποτέλεσμα της στάσης που τήρησε η Τεχεράνη σε διπλωματικό επίπεδο και για το επίμαχο θέμα των πυρηνικών η ανάπτυξη των οποίων είχε οδηγήσει σε σειρά μέτρων-κυρώσεων που περιέκοψαν τις πετρελαϊκές εξαγωγές του Ιράν περισσότερο από το μισό των εξαγωγικών της ποσοτήτων σε πετρελαιοειδή.

Το ερώτημα είναι στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία μεταξύ Πεκίνου και Τεχεράνης για ποσότητες πετρελαιοειδών που θα ξεπερνούν τα «όρια» αν θα υπάρξουν και σε ποιο βαθμό αντιδράσεις από τις έξι υπερδυνάμεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter