Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Energean Oil & Gas αναστέλλει το γεωτρητικό της πρόγραμμα

Energean Oil  Gas

Την απόφαση της Energean Oil & Gas (μητρικής εταιρείας της Kavala Oil) να αναστείλει επ' αόριστον το γεωτρητικό της πρόγραμμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας, τονίζοντας ότι αδυνατεί να προχωρήσει αν δεν διευθετηθεί το θέμα της τροποποίησης της σύμβασης με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Σύμφωνα με την υφιστάμενη σύμβαση, τα ΕΛΠΕ είναι η μοναδική εταιρεία που αγοράζει το πετρέλαιο που εξορύσσεται από την Kavala Oil, γεγονός που σύμφωνα με την εταιρεία δημιουργεί πολλά εμπόδια στην ομαλή επενδυτική δραστηριότητα της Energean Oil & Gas.

Η τελευταία ζητά από το ΥΠΕΚΑ να δίνεται η δυνατότητα να πουλάει το πετρέλαιο στην ΒΡ με την οποία έχει υπογράψει και σύμφωνο συνεργασίας για χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Energean Oil & Gas.

«Από τον Ιανουάριο του 2012», σημειώνει ο κ. Ρήγας, «τονίζουμε ότι πρέπει να πουλάμε το πετρέλαιο στην ΒΡ. Χωρίς αυτή την προϋπόθεση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Δεν είναι δυνατόν να επενδύουμε, να βάζουμε λεφτά και να μην μπορούμε να το πουλήσουμε σε αυτόν που έχουμε υπογράψει συμφωνία και να το δίνουμε σε κάποιον άλλον με στρεβλές διαδικασίες, απαρχαιωμένους νόμους και η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να κωφεύει».

Όσον αφορά στη χρονική διάρκεια αυτής της αναστολής, ο πρόεδρος της Energean Oil & Gas δήλωσε ότι εκτός από την επίλυση του θέματος με την πώληση του πετρελαίου στην ΒΡ και όχι στα ΕΛΠΕ, μεγάλο πρόβλημα είναι και η εύρεση νέου γεωτρύπανου.

 

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter