Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Αθήνα η διοργάνωση της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

0MGreece 02 copy

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για μία εκδήλωση οικουμενικού ενδιαφέροντος, εξόχως σημαντική λόγω πανδημίας, καθώς η Συνάντηση θα προσδιορίσει τάσεις και πολιτικές ανάκαμψης στο σύνολο του τουριστικού κλάδου για την περίοδο μετά από την COVID-19.
Στη Συνάντηση θα συζητηθούν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ο ευρωπαϊκός και παγκόσμιος τουρισμός, υπό το φως της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Στόχος της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ είναι ο σαφής καθορισμός δράσεων και μέτρων, τα οποία θα πρέπει κατά προτεραιότητα να υιοθετηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη βιώσιμη ανάκαμψη του τουρισμού.
Εξίσου σημαντικό έργο της 66ης Συνάντησης είναι ο σχεδιασμός της ενσωμάτωσης των αναγκαίων, άμεσων πρωτοβουλιών, στο Πρόγραμμα Δράσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ τον Οκτώβριο του 2021 στο Μαρόκο.
Χαιρετίζοντας την ανακοίνωση σχετικά με την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε στην Αθήνα τη σύγκληση ενός από τα πλέον σημαντικά όργανα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, την Περιφερειακή Επιτροπή για την Ευρώπη. Η επιλογή της Ελλάδας, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία, μαρτυρά την εμπιστοσύνη που δείχνει ο ΠΟΤ στη χώρα μας. Και επιβεβαιώνει το πόσο έχει αναβαθμιστεί το κύρος της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σκληρή δουλειά για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το προηγούμενο καλοκαίρι, η διαχείριση της πανδημικής κρίσης με πρωτοποριακά μέσα, η εισαγωγή της ψηφιακής βεβαίωσης για κάθε εμβολιαζόμενο, αλλά και η επίμονη προώθηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε διεθνές επίπεδο, έχουν αναδείξει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό παράγοντα των εξελίξεων στον τουριστικό κλάδο. Με τη διοργάνωση της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής στην Αθήνα, η πατρίδα μας θα βρεθεί κυριολεκτικά στο επίκεντρο καθοριστικών διεργασιών για την 'επόμενη ημέρα', μετά από την πανδημία».
Στο πλαίσιο της 66ης Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί θεματικό συνέδριο με τίτλο: «Βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός στη Μεσόγειο: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην μετά-COVID εποχή». Τη συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι, υπουργοί Τουρισμού και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter