Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση γνωριμίας

0Αλιμος

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23.9.2020 η πρώτη επίσημη συνάντηση γνωριμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – ΣΙΤΕΣΑΠ, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Ιωάννη Μωραΐτη, ως εκπρόσωπο της Διοίκησης της Παραχωρησιούχου Εταιρείας της Μαρίνας Αλίμου. Από πλευράς ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Πάρις-Γεώργιος Λουτριώτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Μακρυδάκης, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Χιώτης, η Γενική Γραμματέας κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν, και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Δεληκάρης. Παραβρέθηκαν και σύμβουλοι των δύο πλευρών.
Στην συνάντηση που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, κατ’ αρχήν έγινε η πρώτη γνωριμία και εκατέρωθεν μία σύντομη ενημέρωση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του Σωματείου και τους στόχους του, καθώς και την δομή και λειτουργία του τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, και αναφέρθηκε και εξέθεσε τα της λειτουργίας του κλάδου αναφερόμενος και στις αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο κ. Μωραΐτης, από την πλευρά του, εξήγησε τις αρμοδιότητες του Παραχωρησιούχου και συνοπτικά τις πρώτες σκέψεις τους για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Μαρίνας, ενώ έδωσε έμφαση σε ορισμένα συγκεκριμένα λειτουργικά θέματα, και εξέφρασε την θετική διάθεσή του με σκοπό να βρεθεί μια κοινή λύση στα θέματα που αφορούν το σωματείο και τους επαγγελματίες που θα ελλιμενίζονται και θα λειτουργούν στην Μαρίνα Αλίμου. Όσον αφορά στις διαδικασίες παράδοσης της Μαρίνας και ανάληψης από τον Παραχωρησιούχο ανάφερε ότι ακολουθούνται οι όροι του διαγωνισμού και της προσφοράς.
Ο Πρόεδρος κ. Λουτριώτης, ευχαρίστησε τον κ. Μωραΐτη για τις πληροφορίες και τις προτάσεις, εξήγησε όμως ότι το Σωματείο αποτελείται από 350 μέλη που είναι μικρές αυτόνομες επιχειρήσεις, και δεν είναι μία μοναδική μεγάλη επιχείρηση, ώστε πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι γνώμες των μελών, καθώς και άλλοι παράμετροι που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου. Πάντως αναγνώρισε την καλή διάθεση του Παραχωρησιούχου να συζητήσει τις διάφορες λεπτομέρειες, αλλά επεσήμανε την ευθύνη του ΔΣ προτού πάρει αποφάσεις που δεσμεύουν ολόκληρο τον κλάδο, και για πολλά χρόνια στο μέλλον, καθώς το ΔΣ έχει ηθική και νομική ευθύνη προς τα μέλη του.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία δέσμευση για την συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, για να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ του Παραχωρησιούχου και των επαγγελματιών του κλάδου, και για να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση. Ο κ. Λουτριώτης δήλωσε ότι θα ενημερωθούν τα Μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ για συγκεκριμένα θέματα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter