Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έτοιμη η Σίφνος να υποδεχτεί τους επισκέπτες της-Πρωτοβουλία του δήμου για την προβολή του νησιού

0Sifnos2

Η Σίφνος, το κυκλαδίτικο νησί της αρμονίας, δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί τους φίλους της σύμφωνα με το φετινό πλάνο ανοίγματος του τουρισμού. Ως γενέτειρα του διαχρονικού εθνικού μάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ, ο Δήμος Σίφνου, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και φορείς του νησιού, δημιούργησε τη «συνταγή επανεκκίνησης», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μέσα από ένα βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=5-CjHtT0PgM&feature=youtu.be, η Σίφνος «εξηγεί τη συνταγή» και απευθύνεται σε κάθε Έλληνα εν δυνάμει ταξιδιώτη, που θέλει να αφήσει πίσω του τους τελευταίους μήνες εγκλεισμού και να κάνει restart σε έναν ποιοτικό και ασφαλή προορισμό.
Δαντελωτές ακτές για εξερεύνηση, ξεχωριστές παραλίες, σηματοδοτημένα μονοπάτια στη φύση, αρχαία μνημεία που προστατεύει η Unesco και ασύγκριτη αρχιτεκτονική μαζί με τη μοναδική αγγειοπλαστική, περιμένουν τον επισκέπτη σε ένα νησί που ξέρει καλά από συνταγές επιτυχίας. Η αυθεντική σιφνέικη ρεβυθάδα, τα γλυκά του κουταλιού, η μυζήθρα και τα εκλεκτά τυροκομικά και μαγειρευτά, μαγειρεύονται σε χειροποίητα ντόπια πήλινα σκεύη και περιέχουν ως βασικό συστατικό τους την αγάπη του Σιφνιού για τη γη και τον συνάνθρωπο.
Ο δήμος μαζί με τους τοπικούς φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας, ώστε την επόμενη ημέρα να απολαύσει ο ταξιδιώτης χωρίς έγνοιες έναν αξιόπιστο και ασφαλή προορισμό. Mάλιστα, πολλά διεθνή ΜΜΕ όπως το απαιτητικό γερμανικό περιοδικό Focus, ξεχωρίζουν τη Σίφνο μεταξύ των 5 προορισμών στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς φέτος το καλοκαίρι.
Στο νησί έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες ώστε καταλύματα, εστιατόρια, ταβερνούλες, καφετέριες και μπαράκια να εξυπηρετήσουν τον τουρίστα με έναν στόχο. Να τον κάνουν να ξεχαστεί, πάντα με σεβασμό στις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του. Συγχρόνως, η Σίφνος φέτος έκανε ήδη είσοδο με μια νέα μοναδική πρόταση για όλους τους λάτρεις του θαλάσσιου και ναυτικού τουρισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter