Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ.Πατούλης: Χρειαζόμαστε επενδύσεις σε θάλασσα και στεριά, με ανοιχτά μυαλά και όχι με ιδεοληψίες που μας καθηλώνουν στο χθες

0Πατούλης

«Θέλουμε ο Πειραιάς να γίνει παγκόσμιο κέντρο κρουαζιέρας και οφείλουμε η Αττική να καταστεί παγκόσμιος τουριστικός προορισμός υγείας και ευεξίας» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης των εργασιών επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ.
Ο κ.Πατούλης είπε ότι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται επενδύσεις σε θάλασσα και στεριά και ότι ο στόχος για να επιτευχθεί απαιτεί συνέργειες και συνεργασίες, ανοιχτά μυαλά και όχι ιδεοληψίες που μας καθηλώνουν στο χθες.
«Απαιτεί καθαρούς κανόνες, σεβασμό στις τοπικές ανάγκες και στο περιβάλλον και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς έτσι μόνο μπορούμε να προσελκύσουμε ιδιωτικά κεφάλαιά που είναι απαραίτητα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και της πατρίδας μας» τόνισε
Είπε επίσης ότι το λιμάνι θα πρέπει να διαθέτει τη δική του ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που θα δίνει δουλειά και αξιοπρεπές εισόδημα στους ανθρώπους, να μπορεί να φιλοξενεί τον αναγκαίο αριθμό κοντέινερ που θα τροφοδοτούν με εμπόρευμα όλη τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη αλλά και να μπορεί υποδέχεται χιλιάδες επιβάτες κρουαζιέρας.
Αναφερόμενος στο έργο είπε ότι είναι τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στην περιοχή, με την Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή.
Πρόσθεσε ότι το έργο είναι μεγάλο, όχι μόνο όσον αφορά τον προϋπολογισμό του που φθάνει τα 120 εκατ.ευρώ αλλά κυρίως προς την προστιθέμενη αξία που θα δημιουργήσει για την τοπική και εθνική οικονομία.
Σημειώνεται ότι το έργο "Επέκταση Επιβατικού Λιμένα" συμπεριελήφθη από την Περιφέρεια Αττικής στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττικής 2014-2020 με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Περιλαμβάνει δύο θέσεις ελλιμενισμού με δυναμικότητα 4.000 επιβατών, Κρηπιδότοιχους συνολικού μήκους 3.000 μέτρων και βάθους 18, νέους χερσαίου χώρους επιφάνειας άνω των 140.000 τετραγωνικών μέτρων ένα κυματοθραύστη συνολικού μήκους 1.100 μέτρων και νέα δίκτυα αποχέτευσης οπτικών ινών και δικτύου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter