Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο υπουργός Τουρισμού Χ.Θεοχάρης εγκαινίασε την 35η Philoxenia και τη Hotelia

0w08

Την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως προορισμού city break με μια καμπάνια η οποία θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα των εγκαινίων των Philoxenia και Hotelia που έγιναν σήμερα το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης, καθώς όπως είπε «στην καρδιά της στρατηγικής του υπουργείου είναι και η ανάπτυξη του τουρισμού πόλης. Στον συντονισμό αυτής της προσπάθειας θα συμβάλει με τη δράση του και το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού».
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με πολλά πλεονεκτήματα, όπως η γαστρονομία, ο πολιτισμός της και η εγγύτητά της σε όμορφες τουριστικές περιοχές της Μακεδονίας - στοιχεία που της δίνουν όλα τα εχέγγυα για να γίνει ισχυρός πόλος έλξης τουριστών σημείωσε ο υπουργός.
Σε ό,τι αφορά τη φετινή διοργάνωση του εκθεσιακού διδύμου, ο κ.Θεοχάρης είπε ότι είναι ένας θεσμός που έχει εδραιωθεί στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας και αποτελεί εδώ και 35 χρόνια τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.
Τόνισε επίσης, ότι η φετινή διοργάνωση έχει και αρκετές καινοτομίες, όπως το συνέδριο για τον Σκοτεινό Τουρισμό "Dark Tourism" και η «Ψηφιακή Ελλάδα», με τη συμμετοχή τουριστικών νεοφυών επιχειρήσεων (start ups). Αυτό, όπως σημείωσε ο υπουργός, επιβεβαιώνει ότι ο κλάδος του τουρισμού είναι ένας ζωντανός οργανισμός και προσαρμόζεται στις νέες τάσεις.
Ο κ. Θεοχάρης έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, καθώς όπως είπε, η χώρα μας διαθέτει ένα ισχυρό brand - ενώ υπογράμμισε την ανάγκη στροφής της τουριστικής βιομηχανίας σε ένα βιώσιμο και σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις νέες συμφωνίες με διεθνείς αερομεταφορείς που επιτεύχθηκαν το τελευταίο διάστημα και οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τον αριθμό των ταξιδιωτών στη χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Τουρισμού στην ανάγκη στροφής της τουριστικής βιομηχανίας σε ένα βιώσιμο και σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης.
«Δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη του. Αξιοποιούμε κάθε προοπτική, δυνατότητα ή συνεργασία» τόνισε.
Η τελετή εγκαινίων
Ανοίγοντας την τελετή, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας από το βήμα των εγκαινίων του εκθεσιακού διδύμου Philoxenia-Hotelia, τόνισε ότι η φετινή Philoxenia είναι η πιο διεθνής έκθεση όλων των εποχών και μάλιστα σε αυτήν για πρώτη φορά συμμετέχει το Νεπάλ.
Ο κ.Τζήκας είπε ότι πρόκειται για την πιο σημαντική έκθεση τουρισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Υποδεχτήκαμε 142 επαγγελματικούς επισκέπτες ενώ είναι προγραμματισμένες 4.300 επαγγελματικές συναντήσεις» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, επεσήμανε ότι «μέσα από την Philoxenia σφυγμομετρούμε τις τάσεις που κυριαρχούν σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ δίνεται η ευκαιρία για την πρώτη αξιολόγηση των αναπτυξιακών ρυθμών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για το καλοκαίρι του 2020».
«Στο υπουργείο στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που αναδεικνύει τον τουρισμό και δηλώνουμε την ειλικρινή πρόθεσή μας να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε, ώστε αναλαμβάνοντας δράσεις - από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες και τα επιμελητήρια της Β Ελλάδας - ο τουρισμός να αποτελέσει αιχμή του δόρατος του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας» τόνισε.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημείωσε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στην Κεντρική Μακεδονία και ότι η οικονομία της Φιλοξενίας είναι η αιχμή του δόρατος για το μέλλον του τόπου μας. Μίλησε ακόμη για την επίτευξη του στόχου της Περιφέρειας να επιμηκύνει την τουριστική σεζόν, αναπτύσσοντας και προβάλλοντας εναλλακτικές και θεματικές μορφές τουρισμού, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των αφίξεων των τουριστών από το εξωτερικών κατά 30% και στο γεγονός ότι το ξενοδοχειακό δυναμικό ξεπέρασε στην Κεντρική Μακεδονία τις 90.000 κλίνες.
Στην ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Αναφερόμενος στην Philoxenia, είπε ότι «η αντοχή της στον χρόνο είναι το πρώτο παράσημο επιτυχίας» και ότι «έχει καθιερωθεί ως θεσμός στη συνείδηση του κόσμου του τουρισμού».
Στην τελετή μίλησαν ακόμη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο επιτετραμμένος της πολωνικής Πρεσβείας Τομάς Βισνιέφσκι, και ο δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης.
Με το πέρας της τελετής, έγινε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την τουριστική ανάπτυξη, την προβολή και το μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης, από την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Ευάγγελο Χρήστου παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter