Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Αθήνα το 6ο Forum της πρωτοβουλίας των 17+1 χωρών της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας

0let

Στη Ρίγα της Λετονίας βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συμμετέχοντας στις εργασίες του Forum για τον τουρισμό της Πρωτοβουλίας των 17+1 χωρών της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των 17+1 υπουργών, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τη στρατηγική της χώρας μας για την επόμενη δεκαετία η οποία θα εστιάσει στη στροφή του ελληνικού τουρισμού σε ένα βιώσιμο μοντέλο προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών, των τουριστών συμπεριλαμβανομένων. Παράλληλα στην συνάντηση έγινε παρουσίαση της Ελλάδας από την κυρία Παναγιώτα Διονυσοπούλου Γενική Διευθύντρια τουριστικής πολιτικής, με αφορμή τη φιλοξενία από τη χώρα μας του 6ο Forum της Πρωτοβουλίας.
Μετά το πέρας των εργασιών του Forum, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε διμερή συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Luo Shugang η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας για τη διευκόλυνση των Κινέζων τουριστών σε πρακτικά θέματα και για την υπογραφή τριετούς προγράμματος δράσης για την περίοδο 2020-2022. Απώτερος στόχος αυτών των πρωτοβουλιών είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα στην Ελλάδα και η πιο στενή συνεργασία στον τομέα της αξιοποίησης των δεδομένων. Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης έθεσε το θέμα αποφυγής της διπλής φορολογίας του γραφείου του ΕΟΤ στην Κινα, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από τον ομόλογό του.
Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση και με τον υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας κ. Blendi Klosi κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκαν σε θετικό πνεύμα η συνεργασία των δύο χωρών ενώ συμφωνήθηκε η παροχή τεχνογνωσίας της Ελλάδας προς την Αλβανία σε θέματα τουρισμού.
Τέλος, χθες Τρίτη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Λετονίας αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Ralfs Nemiro. Οι δύο υπουργοί εξέτασαν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας και είχαν μια θερμή συζήτηση πραγματοποιώντας επισκόπηση των διμερών σχέσεων σε θέματα αρμοδιότητάς τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για προορισμούς που αποτελούν city breaks καθώς και για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό για τους Λετονούς.
Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του κ. Χάρη Θεοχάρη στη Λετονία είναι η πρώτη Έλληνα υπουργού Τουρισμού στη χώρα της Βαλτικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter