Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναύλωση επαγγελματικών σκαφών από τουριστικά γραφεία

yachting 00054

Τη δυνατότητα σε τουριστικά γραφεία να αναλαμβάνουν τη ναύλωση επαγγελματικών τουριστικών πλοίων αναψυχής, δίνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία τροποποιείται το άρθρο 3 του ν. 4256/2014.
Συγκεκριμένα, η ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει:
«Σύμβαση ναύλωσης επαγγελματικού τουριστικού πλοίου αναψυχής στην οποία ως ναυλωτής συμβάλλεται τουριστικό γραφείο, στο πλαίσιο προγράμματος οργανωμένου ταξιδιού(πακέτο)κατά την έννοια του άρθρου 3 του π.δ 7/2018(Α’ 12), επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι η διάρκεια της σύμβασης:
αα) είναι μεγαλύτερη των είκοσι τεσσάρων(24)ωρών
ββ) είναι ίση ή μικρότερη των είκοσι τεσσάρων(24) ωρών, εφόσον ο αριθμός των επιβατών του πλοίου αντιστοιχεί στον αριθμό των κλινών που διαθέτει το πλοίο, ανεξάρτητα αν το ταξίδι περιλαμβάνει διανυκτέρευση.
Στις ναυλώσεις του προηγουμένου εδαφίου τα τουριστικά γραφεία μπορεί να προσλαμβάνουν τον κυβερνήτη του επαγγελματικού πλοίου αναψυχής. Στο ναυλοσύμφωνο πρέπει να αναφέρεται ότι το ταξίδι πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος οργανωμένου ταξιδιού που διοργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο. Το τουριστικό γραφείο εκδίδει ατομικές διατακτικές ταξιδιού(voucher), με τις οποίες εφοδιάζει τους επιβάτες. Το ναυλοσύμφωνο και η κατάσταση επιβατών τηρούνται στο πλοίο και επιδεικνύονται σε κάθε έλεγχο της λιμενικής αρχής. Το τουριστικό γραφείο καθίσταται συνυπεύθυνο με τον πλοιοκτήτη ή τον εφοπλιστή του πλοίου για την τήρηση των διατάξεων του παρόντος νόμου και των όρων του ναυλοσυμφώνου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter